Terugblik

LS Frais gaat van start in juli 1994. In het begin houdt de onderneming zich vooral bezig met het snijden en verpakken van Ardense vleesproducten vervaardigd door Larden Salaisons, dat destijds een zusterbedrijf was.

Maar al gauw gaat de onderneming op onafhankelijke basis opereren en komt er een krachtige groei op gang. Niet alleen het assortiment wordt aanzienlijk uitgebreid, ook de mogelijkheden op het gebied van snijden en verpakken nemen in hoog tempo toe.

Inmiddels is LS Frais een sterk toekomstgerichte firma die aan een ambitieus programma is begonnen met als doel weldra dé referentie te worden op het vlak van het snijden en verpakken van fijne vleeswaren.

Een paar belangrijke momenten uit onze korte maar bewogen geschiedenis:

  • juli 1994: oprichting van de onderneming
  • maart 1997: eerste export naar het buitenland
  • december 2000: ISO 9001-certificatie (versie 2000)
  • april 2001: de productieafdeling van Larden Salaisons verhuist; LS Frais neemt de hele fabriek in gebruik
  • maart 2002: Frank Mestdagh wordt mede-eigenaar en directeur van de onderneming
  • augustus 2003: accreditatie naar de strenge BRC-norm (British Retail Consortium)
  • oktober 2004: eerste deelname aan SIAL, ’s wereld grootste voedingsmiddelenbeurs
  • oktober 2005: scheiding slicing gekookte en rauwen vleeswaren en in gebruikname van de 4de slicinglijn
  • april 2006: accreditatie BRC Standard versie 4 niveau A
  • maart 2008: in gebruikname van de 5de slicinglijn
  • mei 2010: certificatie BRC versie 5, Bio, Colruyt en FAVV
  • november 2010 : in gebruikname van de 6de slicinglijn
  • maart 2014 : in gebruikname van de 7de slicinglijn